Nachtegaal 4, Deventer
+31 6 27 51 19 34
info@mp-kairos.nl

Fibromyalgie behandeling

Massagepraktijk Kairos

Wat is Fibromyalgie?

Fibromyalgie wordt vaak aangeduid als weke-delen reuma, maar letterlijk betekend Fibromyalgie pijn in spieren en bindweefsel:

  • Fibro -Bindweefsel 
  • Myo – Spier
  • Algie- Pijn

Fibromyalgie is een pijnsyndroom dat vaak gepaard gaat met hoofdpijnen, slaapstoornissen, oververmoeidheid, angsten, depressies, allergieën, darmklachten en nog veel meer. Fibromyalgie komt voornamelijk voor bij vrouwen, maar ook bij ouderen, kinderen, tieners en mannen.

Wat kan een behandeling bieden?

Door veel onderzoek wordt steeds meer bekend over Fibromyalgie. Uit onderzoek blijkt dat Fibromyalgie ook te maken heeft met het disfunctioneren van de neurotransmitters. Deze stoffen in ons lichaam zorgen ervoor dat de zenuwprikkels goed over gedragen tussen de zenuwcellen. Mensen met Fibromyalgie blijken een afwijkende productie van deze stof en andere chemische stoffen te hebben. Daardoor wordt de gemoedstoestand, het slaappatroon, en de manier van pijn beheersen en het functioneren van het immuunsysteem beïnvloed.

Met een Fibromyalgie behandeling wordt de stress en pijn verminderd en is er een positieve invloed op het slaappatroon. De behandeling is volledig afgestemd op gevoelige plaatsen, met een nadruk op de plaatsen die specifiek worden aangegeven.

De behandeling zal altijd volledig op uw klachten afgestemd zijn, tarieven in overleg.